Duurzame ondernemers Hotze Hofstra, Norbert Buiter en Musetta Blaauw uit Groningen doet met hun initiatief ‘Zon Op Alle Daken’ mee aan #kraakdecrisis; de grootste nationale crowdsourcing voor een duurzamer en socialer Nederland. Deelnemers van #kraakdecrisis maken kans op funding en professionele begeleiding om hun initiatief door te ontwikkelen en bij te dragen aan een veerkrachtige economie. Onder de drie finalisten wordt een startkapitaal van 40.000 euro verdeeld*.

Met Zon Op Alle Daken’ willen de Groningers zoveel mogelijk onbenutte daken van maatschappelijk vastgoed voorzien van zonnepanelen. Huishoudens die niet beschikken over de middelen en mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen, krijgen zo de kans toch mee te doen aan de energietransitie. “Door samen – in een energiecoöperatie – zonnepanelen te plaatsen, wordt iedereen een beetje eigenaar van de zonnepanelen. Als deelnemer ontvang je vervolgens korting op je stroomtarief”, legt Musetta uit. “De coronacrisis raakt iedereen. Wanneer inkomens dalen, is investeren in verduurzaming van je woning nog lastiger. Zon Op Alle Daken biedt een alternatief en met behulp van #kraakdecrisis willen we dit initiatief opschalen.”

#Kraakdecrisis

#Kraakdecrisis is opgestart door een groep jonge ondernemers die de coronacrisis zien als hét momentum om sterker uit de crisis te komen dan ooit tevoren. Met de crowdsourcing worden ideeën en initiatieven verzameld en doorontwikkeld die onze maatschappij structureel duurzamer en socialer maken en tegelijkertijd de werkgelegenheid stimuleren. De ideeën spelen in op de volgende trends: CO2 reductie, zorgzaamheid en circulariteit.

Via kraakdecrisis.nl kunnen deelnemers tot en met 3 mei hun idee indienen. Het publiek bepaalt vervolgens wat de tien beste inzendingen zijn. Zij gaan in vijf dagen onder begeleiding van PwC consultants en experts bij Frisse Blikken hun idee doorontwikkelen. Na deze week maken de initiatieven kans op een goldticket voor de Dutchtainable Blitzscale en coaching van Talent voor Transitie. De finalisten pitchen op 8 mei om 20:00u hun concept tijdens een openbare livestream. De jury, bestaande uit financiers, succesvolle ondernemers en experts op het gebied van duurzame verdienmodellen, kiest vervolgens de drie beste ideeën en maakt direct de winnaar(s) bekend.

Vanaf 27 april is het mogelijk jouw stem uit te brengen op het beste idee voor een veerkrachtig Nederland. Wil je graag stemmen op Zon Op Alle Daken of ben je benieuwd wat voor ideeën nog meer zijn ingediend?

Stemmen op Zon Op Alle Daken kan hier!

Categories:

Tags:

No responses yet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *