Meedoen in De Groenste Buurt

Voor de Pilot van Zon Op Alle Daken zoeken we twintig daken in de Noorderplantsoenbuurt die geschikt zijn voor plaatsing van zonnepanelen.

Onze buurtcoöperatie De Groenste Buurt gaat samen met de Groningse coöperatie Zon Op Alle Daken aan de slag met eigen zonnepanelen voor de buurt, voor wie niet zelf kan of mag investeren in zonnepanelen op het eigen dak. Zo maken we zonne-energie lokaal en betaalbaar, en daar kun jij als inwoner van de Plantsoenbuurt aan meedoen!

Dit project sluit aan bij de samenwerking met de gemeente en Grunneger Power voor het ontwerpen en uitvoeren van het Wijkenergieplan Noorderplantsoenbuurt.

‘Zon Op Alle Daken’, is een pilotproject waarbij we zoveel mogelijk onbenutte daken willen voorzien van zonnepanelen. Dat levert tegelijk de mogelijkheid op om iedereen die nu nog geen zonnepanelen, heeft toegang te geven tot betaalbare en lokale zonnestroom.

Samen exploiteren we meerdere zonnedaken en verdelen we de opbrengsten. Zo verdienen we samen kosten van de zonnepanelen terug en geniet je thuis van zonnestroom uit de buurt.

‘Samen’ is het sleutelwoord!

Door mee te doen aan ons zonneproject word je lid van de opwekcoöper- atie, en stap je over naar Energie Van Ons, de duurzaamste coöperatieve energieleverancier van Nederland. Zij zorgen ervoor dat de lokale zonne- stroom bij jou thuis terechtkomt. Wanneer we voldoende daken hebben gevonden, kunnen buurtgenoten op verschillende manieren meedoen: met én zonder eigen inleg.

Je bent vrij om je dak aan te bieden en/of lid te worden. En verder? Verder niets. Geen last van onderhoud of beheer, want dit regelt de coöperatie.

Bij verhuizing en andere veranderingen in jouw persoonlijke situatie helpt de coöperatie je om snel en eenvoudig jouw certificaten over te dragen aan een andere deelnemer.

Besparen zonder gedoe         
Als deelnemer ontvang je korting op de energiebelasting, omdat we gebruik maken van de postcoderoosregeling. Hoeveel je bespaart hangt af van het aantal inschrijvingen en de hoogte van je eigen inleg. Meld je nu aan!