Voor de Pilot van Zon Op Alle Daken zoeken we twintig daken in de Noorderplantsoenbuurt die geschikt zijn voor plaatsing van zonnepanelen.

Onze buurtcoöperatie De Groenste Buurt gaat samen met de Groningse coöperatie Zon Op Alle Daken aan de slag met eigen zonnepanelen voor de buurt, voor wie niet zelf kan of mag investeren in zonnepanelen op het eigen dak. Zo maken we zonne-energie lokaal en betaalbaar, en daar kun jij als inwoner van de Plantsoenbuurt aan meedoen!

Dit project sluit aan bij de samenwerking met de gemeente en Grunneger Power voor het ontwerpen en uitvoeren van het Wijkenergieplan Noorderplantsoenbuurt.

‘Zon Op Alle Daken’, is een pilotproject waarbij we zoveel mogelijk onbenutte daken willen voorzien van zonnepanelen. Dat levert tegelijk de mogelijkheid op om iedereen die nu nog geen zonnepanelen, heeft toegang te geven tot betaalbare en lokale zonnestroom.

Samen exploiteren we meerdere zonnedaken en verdelen we de opbrengsten. Zo verdienen we samen kosten van de zonnepanelen terug en geniet je thuis van zonnestroom uit de buurt.

‘Samen’ is het sleutelwoord!

Door mee te doen aan ons zonneproject word je lid van de opwekcoöper- atie, en stap je over naar Energie Van Ons, de duurzaamste coöperatieve energieleverancier van Nederland. Zij zorgen ervoor dat de lokale zonne- stroom bij jou thuis terechtkomt. Wanneer we voldoende daken hebben gevonden, kunnen buurtgenoten op verschillende manieren meedoen: met én zonder eigen inleg.

Je bent vrij om je dak aan te bieden en/of lid te worden. En verder? Verder niets. Geen last van onderhoud of beheer, want dit regelt de coöperatie.

Bij verhuizing en andere veranderingen in jouw persoonlijke situatie helpt de coöperatie je om snel en eenvoudig jouw certificaten over te dragen aan een andere deelnemer.

Besparen zonder gedoe         
Als deelnemer ontvang je korting op de energiebelasting, omdat we gebruik maken van de postcoderoosregeling. Hoeveel je bespaart hangt af van het aantal inschrijvingen en de hoogte van je eigen inleg. Meld je nu aan!

Categories:

Tags:

3 Responses

  1. Ik ben geïnteresseerd in dit project, maar heb een vast contract tot april 2022.
    Het is dus lastig lijkt me om over te stappen.

    Graag reactie.

    Vr.gr.

    • Iedereen kan meedoen met Zon Op Alle Daken. Wij leggen zonnepanelen op grotere daken in de stad. En als die in de buurt zijn voor jou, dan kan je daaraan meedoen. Het enige dat je hoeft te doen is je interesse doorgeven via http://www.zonopalledaken.nl/meedoen. Zo gauw er een dak met zonnepanelen wordt volgelegd in jouw buurt nemen we contact op en kan je zo instappen. Zonder dat je hoeft te investeren ga je vanaf dat moment ca 25% besparen op je stroomrekening. Heb je nog meer vragen? Mail gerust naar meedoen@zonopalledaken.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *