Veelgestelde Vragen

Kan écht iedereen meedoen?

Iedereen met een gewone consumentenaansluiting kan met Zon Op Alle Daken energieproducent worden. Het kost niets! Wel is het zo dat er per adres/EAN-code maar één deelnemer kan zijn.

Ik woon in een huurhuis, kan ik meedoen?

Ieder huishouden met een elektriciteitsaansluiting kan meedoen. Het maakt niet uit of je in een huur- of een koophuis woont. Voor het aanmelden hebben we alleen je adres én je EAN-code nodig.

Ik heb al zonnepanelen op mijn dak. Mag ik alsnog meedoen?

Wat goed! Dan weet je al hoe tof het is om energieproducent te zijn. Deelnemen aan een project van Zon Op Alle Daken in jouw buurt is geen enkel probleem.

Kan mijn studentenhuis meedoen?

Jazeker, als jullie een elektriciteitsaansluiting hebben en toegang hebben tot het aflezen van de EAN-code dan kunnen jullie samen meedoen. Een van jullie kan zich dat inschrijven en de opbrengsten verdelen onder de huisgenoten of gebruiken om samen te investeren in jullie studentenhuis.

Ik ga verhuizen, wat nu?

Wij ontvangen graag een verhuisbericht zodat we onze administratie op orde kunnen houden. Verhuis je binnen 6 maanden na de start van het project en verhuis je buiten het postcodegebied dan kom je op de wachtlijst voor een nieuw project op je nieuwe adres. Verhuis je pas na de eerste 6 maanden van het project? Dan verandert er niets aan je deelname.

Heeft de winstdeling invloed op mijn toeslagen, uitkering of belastingaangifte?

De opbrengsten die je ontvangt worden in eerste instantie gezien als inkomsten. Maar, omdat je waarschijnlijk ook een energierekening hebt, mag je de inkomsten die je ontvangt als energieproducent bij Zon Op Alle Daken wegstrepen tegen de kosten die je betaalt aan elektriciteit bij je thuis. Alleen als je meer ontvangt dan betaalt zijn ze van invloed op je uitkering, toeslagen of belastingaangifte. Je moet enorm energiezuinig leven wil dat het geval zijn (minder van 600kWh verbruik per jaar).

Waar vind ik de EAN-code?

De EAN-code is een unieke code die op je elektriciteitsmeter staat en ook op je energiecontract en -factuur.
 Het is een 18-cijferige code die begint met 54.

Ik heb een bedrijf/stichting, kan ik daarmee meedoen?

Ook bedrijven, stichtingen, sportclubs of zelfstandig ondernemers kunnen meedoen, mits zij beschikken over een adres met een kleinverbruikersaansluiting.

Ik heb een groot dak beschikbaar, kan ik die ter beschikking stellen?

Jazeker, graag zelfs. Hoe meer daken vol met zonnepanelen hoe beter. Met elk dak kunnen wij weer meer omwonenden energieproducent maken en samen groene stroom opwekken. Het dak moet geschikt zijn voor het plaatsen van minimaal 45 zonnepanelen die daar 15 jaar mogen blijven liggen. Zon Op Alle Daken betaalt graag een dakhuur in ruil voor het afsluiten van een opstalovereenkomst en mochten jouw buren, werknemers of klanten graag willen meedoen met het project, dan krijgen zij voorrang op anderen.

Een combinatie is ook mogelijk: twee zonnestroominstallaties op één dak: een voor jouw eigen verbruik en de rest van het dak vol zonnepanelen voor Zon Op Alle Daken. Dat is niet alleen win-win, maar levert ook een mooier beeld op dan een halfvol dak!