FAQ

 • Ik wil graag meedoen, maar wat als ik ga verhuizen?

  Verhuizen is geen enkel probleem. Als dat binnen dezelfde of aangelegen postcode is, dan verandert er niets, zolang je ervoor zorgt dat je voor je nieuwe woning bij dezelfde energiemaatschappij de elektriciteit afneemt. Verhuis je naar buiten het postcoderoosgebied, dan neem je contact op met Zon op Alle Daken. Het kan zijn dat je mee kan doen in een ander Zon op Alle Daken project in je nieuwe buurt. Zo niet, dan draag je jouw zonnepanelen over aan de nieuwe bewoner van jouw oude huis of aan de coƶperatie en zorgen wij dat ze bij een nieuwe deelnemer terecht komen.

 • Ik heb een of meerdere daken in het projectgebied, maar gebruik daar zelf geen stroom. Wat levert het mij op om mee te doen?

  Het project Zon op Alle Daken valt of staat met voldoende geschikte daken waar we zonnepanelen op kunnen plaatsen. Daarom betaalt de coƶperatie elke dakeigenaar een huurbedrag per geplaatst paneel, onder de voorwaarde dat de zonnepanelen er 15 jaar op mogen blijven liggen. Daarnaast levert het dakeigenaren nog meer op: door deel te nemen aan Zon op Alle Daken draag je bij aan een sociale en gedragen energietransitie waarbij iedereen kan meeprofiteren. Het is een maatschappelijke wens om zoveel mogelijk daken in reeds bebouwd gebied te benutten voor de opwek van onze energie. Door jouw daken ter beschikking te stellen aan Zon op Alle Daken zorg je ervoor dat er minder groene ruimte in en om de steden opgeofferd hoeven te worden om aan onze duurzame energiebehoefte te voldoen. En, je hebt er geen omkijken of kosten aan. Wij regelen alles.

 • Ik heb geen eigen dak, maar wel eigen geld, maar waarom zou ik investeren als het ook zonder eigen inleg kan?

  Met jouw investering kan Zon op Alle Daken het project nog sneller van de grond krijgen. Daarbij hoeven we dan voor jouw zonnepanelen geen financiering af te lossen en kan die bedrag daardoor gebruikt worden om jouw elektriciteitsrekening verder te verlagen. We verwachten dat de investering per zonnepaneel ca 300 euro bedraagt. En met deze investering verdubbel je de korting die wij met jouw elektriciteitsrekening kunnen verrekenen.

 • Ik heb geen eigen dak en geen eigen geld. Kan ik toch profiteren?

  Jazeker! Als je een elektriciteitsrekening hebt kan je meedoen! Deelnemers van Zon op Alle Daken ontvangen – zonder eigen dak en zonder eigen investering – ca 30% korting op hun elektriciteitsrekening. Zon op Alle Daken gebruikt de helft van de energiebelastingkorting om de financiering van jouw zonnepanelen af te lossen. De andere helft wordt met jouw elektriciteitsrekening verrekend waardoor deze met ca 30% verlaagd wordt.