Wie zijn wij?

Wij zijn Hotze Hofstra en Norbert Buiter. Beiden zijn wij geruime tijd actief in de duurzame sector. Hotze is sinds 2012 zelfstandig ondernemer. Met zijn bedrijf TeamHotze ondersteunt hij gemeenten, provincies, energiecoöperaties en scholen in heel Noord-Nederland bij hun duurzaamheidsprojecten. Daarnaast is hij initiatiefnemer van Zonnescholen – met meer dan 100 deelnemende scholen het grootste zonnestroomproject in het onderwijs in Nederland.

Norbert is al geruime tijd actief voor de coöperatieve beweging in het Noorden. Vanuit zijn rollen als De Groene Fiscalist en coöperatieve ontwikkelaar is hij nauw betrokken bij het begeleiden van lokale energie-initiatieven en opzetten van (opwek) coöperaties. Bekende projecten zijn de Alfa Postcoderoos, Zonnepark Vierverlaten, Zonnedorpen en Lutten Levert. Daarnaast is hij op persoonlijke titel bestuurslid van Energie Samen.

Gedreven door onze ambitie om de energietransitie voor iedereen toegankelijk te maken, te versnellen en meer daken te gebruiken voor Zonnescholen-energie is Zon Op Alle Daken opgericht als sociale onderneming.

Als initiatiefnemer van het project zijn wij de bestuurders van de ‘Coöperatie Zon op Alle Daken’ U.A. Het werk verrichten we uiteraard niet alleen, maar in een team en in samenwerking met lokale energiecoöperaties.