Wie zijn wij?

Het projectteam van Zon Op Alle Daken is al geruime tijd actief in de duurzame sector. Gedreven door onze ambitie om de energietransitie voor iedereen toegankelijk te maken, te versnellen en meer daken te gebruiken voor zonne-energie is Zon Op Alle Daken opgericht als sociale onderneming.

Als initiatiefnemer van het project zijn wij de bestuurders van de ‘Coöperatie Zon op Alle Daken’ U.A. Het werk verrichten we uiteraard niet alleen, maar in een team en in samenwerking met lokale energiecoöperaties.

Hotze Hofstra
Coöperatieve Bedenker

Hotze is sinds 2012 zelfstandig ondernemer. Met zijn bedrijf TeamHotze ondersteunt hij gemeenten, provincies, energiecoöperaties en scholen in heel Noord-Nederland bij hun duurzaamheidsprojecten. Daarnaast is hij initiatiefnemer van Zonnescholen – met meer dan 100 deelnemende scholen het grootste zonnestroomproject in het onderwijs in Nederland. Hotze is in 2018 benoemd tot Energiecommissaris van Groningen.

Email HotzeLinkedinTeamHotze
Norbert Buiter
Groene Fiscalist

Norbert is al geruime tijd actief voor de coöperatieve beweging in het Noorden. Vanuit zijn rollen als De Groene Fiscalist en coöperatieve ontwikkelaar is hij nauw betrokken bij het begeleiden van lokale energie-initiatieven en opzetten van (opwek) coöperaties. Bekende projecten zijn de Alfa Postcoderoos, Zonnepark Vierverlaten, Zonnedorpen en Lutten Levert. Daarnaast is hij op persoonlijke titel bestuurslid van Energie Samen.

Email NorbertLinkedInDe Groene Fiscalist
Musetta Blaauw
Duurzaamheid Versneller

Nieuw in de zonnestroom, al een werkend leven duurzaamheid in de praktijk brengend: Musetta is een duurzaamheidsversneller. Ze zet abstracte ideeën om in praktische uitvoering en weet diezelfde ideeën om te zetten in begrijpelijke taal voor iedereen. Musetta is penningmeester in het bestuur van Grunneger Power.

Email MusettaLinkedIn
Jochem Pennekamp
Duurzame Verbinder

Als je samen wil profiteren van zonnestroom, dan is Jochem de aangewezen persoon om erbij te hebben: hij verbindt en bouwt duurzame bruggen tussen mensen met verschillende wensen en behoeften om zo samen verder te komen.

Email JochemTeamHotzeLinkedIn